Барселонета долази на Дорћол

Ватерполо клуб Црвена звезда у суботу 3. новембра игра свој други меч у оквиру овосезонске ЛЕН Лиге шампиона. Након три стартна пораза у регионалној А1 лиги и убедљивог пораза од Про Река у елитном такмичењу, наше ветерполисте очекује још један тежак испит.

На базен СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ стиже вишеструки шампион Шпаније екипа ЦНА Барселонете. Каталонски тим, који већ 13 година узастопно осваја шпанско првенство велики је фаворит у предстојећем дуелу. На старту елитног такмичења они су код куће савладали мађарски Егер (12:7) и у Београд долазе са намером да упишу нове бодове. Довољно је видети имена најискуснијих чланова Барселонете, па да се схвати колико тежак задатак предстоји пуленима Дејана Савића. Имена Данијела Лопеза, Јосипа Врлића, Франциска Фернандеза, Фелипеа Перонеа, говоре сама за себе.

Међутим, као што је и сам тренер Савић још пре старта ЛЕН Лиге шампиона рекао, ово такмичење наши ватерполисти морају да схвате као велику школу, јер најбоље се ипак учи када се састанеш са најбољима.

Екипа Барселонета је једном била и освајач елитног такмичења, а интересантан је податак да је то учинила у сезони 2013/14 чиме је на европском трону управо наследила Црвену звезду.

ЛЕН Лига шампиона група „А“ – 2. коло
ВК Црвена звезда : ЦНА Барселонета (Шпанија)
Базен: СЦ „Милан Гале Мушкатировић“
Датум: Субота 3. новембар 2018. г.
Почетак: 19 часова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *