Звезда представила Милановића и Рађена

На конференцији за медије одржаној у Прес центру СД Црвена звезда данас су промовисани Игор Милановић, као нови шеф стручног штаба сениорске екипе Црвене звезде и Никола Рађен, као прво појачање за сезону 2019/20. Том приликом је промовисана и сарадња БВК Црвена звезда и „Wind sporta“.

Присутним медијима, гостима и пријатељима клуба обратили су се Игор Милојевић, директор БВК Црвена звезда, Игор Милановић, шеф стручног штаба Црвене звезде и спортски директор „Wind sport“-а, Никола Рађен, првотимац Црвене звезде и директор „Wind sport“-а и Александар Филиповић, координатор млађих категорија Црвене звезде.

Имам велику част да вам представим Игора Милановића као будућег тренера Црвене звезде, великог шампиона, како у базену тако и ван њега, вишеструки је освајач златне олимпијске медаље и Николу Рађена, прослављеног репрезентативца наше земље и повратника у клуб. Ватерполо клуб Црвена звезда жели да максимално искористи њихово знање у будућем раду и прављењу система у раду са млађим категоријама нашег клуба. Ту је и наше заједничко улагање у будућност, а то је сарадња са „Wind sport“-ом где ћемо доћи у ситуацију да побољшамо и унапредимо рад са млађим категоријама. Желим да се захвалим и играчима који су наступали за Црвену звезду у претходној сезони, а нарочито тренеру Александру Филиповићу који је храбро изнео сезону коју смо нажалост завршили на другом месту. Он ће у наредном периоду бити координатор млађих селекција, а он је један од најзаслужнијих за одличне резултате нашег подмладка. Врло ми је драго што могу да кажем да смо данас много јачи, а да ћемо у будућности бити још јачи – изјавио је Игор Милојевић, директор БВК Црвена звезда.

Потом се присутнима обратио Игор Милановић, нови тренер Црвене звезде који је са нашим клубом освојио прву шампионску титулу.

Пре свега сам сретан што сам своју каријеру везао за свој дом, после неколико година проведених ван мог Београда. С тим у вези сам прошле године и био ангажован на пионирском пројекту заједно са Владимиром Поповићем и Николом Рађеном, а то је Ватерполо клуб „Wind sport“. Са Виктором Јеленићем и Игором Милојевићем сам стари пријатељ, војевали смо на више фронтова и као супарници и кроз неке заједничке акције. Мени је велико задовољство што се јавила та идеја из Црвене звезде да се на један квалитетан начин успостави сарадња са „Wind sport“-ом, као и да ја будем постављен на место шефа струке, а и да се Никола Рађен после ангажмана у иностранству врати у Црвену звезду са којом је освојио Лигу шампиона 2013. године. Мени је драго да је Црвена звезда спремна да освежи тим и што показује једну озбиљност у раду и амбицијама да будемо први. За мене је то свакако нови изазов и искушење, а са друге стране, овде сам у Београду и сретан сам што ћу водити Црвену звезду у наредној сезони – рекао је Игор Милановић.

Никола Рађен је изразио задовољство што има прилику да каријеру заврши у вољеном клубу.

Интимно сам прижељкивао да своју играчку каријеру завршим у Црвеној звезди, клуб који волим и за који навијам. Уследила је сарадња, не само између Црвене звезде и мене, већ мало шира сарадња. Пре неколико месеци у Панчеву смо кренули са једним новим клубом „Wind sport“-ом, са подршком Града Панчево, градоначелником и свих људи у том граду. Имамо одличне услове где мислимо да можемо да направимо нове ватерполо шампионе. Игор и ја смо преко „кампа #1“ до клуба почели и њему се свидела та идеја и сасвим је природно и нормално да уследи овакав вид сарадње као што ће бити. Једва чекам да почну и утакмице Црвене звезде, да видим публику на трибинама и навијаче који су јако битан фактор овог клуба. Драго ми је и што је сарадња између Црвене звезде и „Wind sport“-а успостављена и верујем да ће бити јако плодна – истакао је Никола Рађен.

Нови координатор млађих категорија је Александар Филиповић, доскорашњи шеф стручног штаба.

Захвалио бих се директору Игору Милојевићу на лепим речима за све оно што сам до сада урадио у клубу. Драго ми је да је успостављена сарадња са „Wind sport“-ом и што ће Игор Милановић бити нови тренер Црвене звезде. Надам се да ћемо добро и лепо сарађивати. Уз његово знање и подршку за млађе категорије, надам се да ћемо изнедрити нове шампионе. Драго ми је да се и Никола вратио у Црвену звезду и то је јако добро за наш клуб. Звезда је пре неколико година кренула са успешним радом у млађим катеогријама и прошле сезоне смо имали прилику да видимо неке од тих младих играча да заиграју за први тим. Како године буду пролазиле мислим да ће њих бити све више и више и мислим да би њима требало посветити више пажње. Надам се да ћемо у неком наредном периоду добити и свој дом где ћемо моћи да се још боље и још озбиљније посветимо раду са будућим шампионима – рекао је Александар Филиповић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *